Atletiekbaan in opdracht van Antea Groep

Aanleg creatieve container terminal
mei 12, 2017
Vloeistofdicht terrein
mei 23, 2017


RvB Infra heeft in opdracht van Andrea Group een strakke atletiekbaan aangelegd. Aangezien de veenlaag de ondergrond is, was het een flinke uitdaging. Jaap Schuurman (projectmanager Sport) vertelt dat voor atletiekbanen hoge eisen gelden. “Die moeten niet alleen voldoen aan de eisen van NOC*NSF, maar ook gegarandeerd zettingsvrij blijven. Daarnaast zijn de demping en waterdoorlatendheid belangrijk. Dat vraagt niet alleen iets van de toplaag, maar ook van de onderbouw. Voor de nieuwe 8-laanse baan in Assendelft hebben we daarom RvB Groep uitgedaagd om de ideale zettingsvrije constructie te bedenken.” Het was een flinke, maar mooie puzzel in de ogen van Schuurman.

Verder vertelt Schuurman dat de traditionele constructie bestaat uit betonpalen en een gewapende vloer. “RvB Groep opperde juist een intensief plan van HSP (Hoge Snelheids Palen), die in het werk gestort worden met behulp van een betonnen werkvloer. Daarna volgt een dekvloer op dat enorme spijkerbed van palen en de verdere afwerking met asfalt en coating. Die creatieve oplossing maakte de aanleg duurzamer en minder kostbaar, omdat we grint, puin en zand terplekke konden hergebruiken voor de fundatiepalen. Om in atletiektermen te blijven: RvB Groep legde in het hele proces de lat hoog.’’

Jaap Schuurman vertelt dat je op RvB Groep kunt bouwen, zeker gezien het feit dat er 10 jaar garantie is gegeven op de baan.

Opdrachtgever: Antea Group
Jaap Schuurman (projectmanager Sport)